digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Van 2021 naar 2022

Het jaar 2021 zit er bijna op. Ik hoef u niet te vertellen dat het - net als 2020 - opnieuw een bizar jaar was en u weet allemaal dat de Covid-pandemie oorzaak nummer 1 is. Voor Historing was 2021 echter opnieuw een bijzonder goed jaar. In het begin van het jaar heb ik alle 'productielijnen' onder de loep genomen en daar waar kon veranderingen aangebracht in de manier van werken. Dat heeft de doorgangssnelheid behoorlijk verhoogd. Waar ik tot en met vorig jaar regelmatig wachttijden van 3 maanden moest verkondigen, bleef het dit jaar in het algemeen tot 1 of anderhalve maand op een paar uitschieters na. In augustus slaagde ik er zelfs in de kast even leeg te krijgen, maar dat was slechts van hele korte duur. De omzet is dit jaar flink gestegen, maar met de kanttekening dat ik in 2020 naast Historing nog bij IJsselheem en Finovion heb gewerkt. Echter, de optredens in de zorg bleven beperkt tot een drietal en discoshows zijn er zelfs helemaal niet geweest in het afgelopen jaar. Daarmee is de omzetstijging toch best heel goed te noemen.

Zaterdag 25 september kon ik voor het eerst in coronatijd weer een demodag organiseren. Brasserie Tante Pos in Ommen was die dag even het centrum van Historing. Een bijzonder succesvolle dag en tot op de dag van vandaag druppelen daar nog steeds aanleveringen van binnen. De reclamecampagne was gericht op het gebied ten oosten van Zwolle, van Dalfsen tot aan Coevorden. Een paar advertenties was genoeg om meer dan voldoende werk binnen te krijgen. Dit alles maakt me trots op Historing en op mijn werk en dat geeft een goed gevoel. Ook de vele complimenten van klanten is natuurlijk debet aan dit goede gevoel.

2022 zal hopelijk opnieuw een uitstekend jaar worden. De voortekenen zijn gunstig, maar op sommige zaken is moeilijk invloed uit te oefenen: gezondheid, de economische staat van ons land en natuurlijk de pandemie. Ik ga mijn aandacht het komende jaar uitbreiden richting het zuiden van Zwolle, grofweg van Hattem tot Epe met hopelijk (afhankelijk van corona) demodagen in die omgeving. Verder wil ik vooral op dezelfde voet verder gaan. Ik heb nog steeds onnoemelijk veel plezier in mijn werk.

Ik wens iedereen prettige Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gelukkig en bovenal gezond 2022 toe. Heb plezier en geniet van het leven. Corona belemmert ons zeker in onze bewegingsvrijheid, maar zoals met alles geeft deze 'handicap' ook kansen. Probeer die te zien, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn.