digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

10% korting tijdens mei-actie!
Het loonde deze maand om even uw zolder of kasten na te pluizen naar uw oude film-, video- of fotomateriaal. Voor het digitaliseren ervan gold tot en met vrijdag 26 mei 10% korting op alles wat u aanleverde. Vrijdag 26 mei 2023 eindigde de MEI-ACTIE met een informatiedag in de PM Foyer van Dorpshuis De Heerd, Griftstraat 8 in Heerde. Deze dag verliep erg succesvol en dat voor een eerste keer in deze regio. Dit gaat dan ook absoluut een vervolg krijgen in de toekomst.Scherm­afbeelding 2023-05-11 om 14.04.40
Historing stopt met nostalgische voorstellingen
Na ampel beraad heb ik besloten na 17 jaar te stoppen met alle nostalgische voorstellingen. Na de nostalgische discoshows is het na 28 november 2023 (de laatste openstaande boeking in Rolde) ook gebeurd met de andere nostalgische voorstellingen. De reeds geboekte voorstellingen in 2023 gaan allemaal gewoon door, maar nieuwe boekingen worden niet meer aangenomen.
Decemberactie in de wijde regio
Deze week vindt u zowel in Nieuwsblad Schaapskooi (verschijnt op de Veluwe) als in De Toren (gemeenten Hardenberg en Ommen) advertorials. Als u deze uitknipt en bij een aanlevering voegt, ontvangt u bij afrekening 10% korting! Dus let goed op als u bladert door Weekblad Schaapskooi van dinsdag 13 december 2022 of door De Toren van woensdag 14 december 2022.
De actie is geldig tot en met 17 december 2022! Dan vindt de afsluiting van de actie plaats in Lokaal 12 (achterin The Read Shop), Julianastraat 12 te Dedemsvaart, waar u die dag nog materiaal aan kunt leveren voor digitalisering.
Schermafbeelding 2022-08-11 om 11.35.58
Schermafbeelding 2022-08-08 om 14.03.22
Zaterdag 14 mei demodag in Nieuwleusen
Zaterdag 14 mei tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u tijdens 'Vintage Grooves' in Kulturhus De Spil (Koningin Julianalaan 10 in Nieuwleusen) terecht met uw oude videobanden, films, dia's of ander analoog beeld- of geluidsmateriaal. Zo demonstreren we het scannen van super 8 films, beeld voor beeld in HD. Ook bestaat de mogelijkheid te kijken of uw oude videobanden kwalitatief nog goed genoeg zijn om gedigitaliseerd te worden. Daartoe staan er een vijftal videorecorders opgesteld van de types VHS, Betamax, V-2000, Video8 en (mini)DV. Ook over het digitaliseren van dia's, negatieven, foto's, vinyl, cassettebandjes en bandrecordertjes kunt u deze dag uitgebreid informatie krijgen.
Als u uw materiaal tijdens 'Vintage Grooves' aanlevert, ontvangt u bij aflevering
10% korting op al het gedigitaliseerde materiaal.
Zaterdag 25 september demodag in Ommen
Onder het motto ‘Laat uw oude films niet verloren gaan’ verzorgde Historing zaterdag 25 september in de voormalige sorteerruimte boven Brasserie Tante Pos (Markt 17 in Ommen) voor de derde keer in successie doorlopend demonstraties, waarbij u met eigen ogen kon aanschouwen hoe uw smalfilms beeld voor beeld gescand en digitaal gemaakt worden. U kon daarvoor uw eigen oude smalfilms (super 8 of normaal 8) meebrengen. Ook konden bezoekers materiaal aanleveren om te laten digitaliseren. Opnieuw was de dag een groot succes met dank aan gasten uit Dalfsen tot zelfs nog uit Coevorden.
Van DVD naar USB
Historing digitaliseert al sinds 2005 alle soorten film- en videomateriaal en in het verleden werd dit veelal op DVD gezet. De techniek staat echter niet stil en inmiddels wordt dit materiaal bijna altijd op USB-stick gezet, mede in verband met de komst van de SmartTV. Heeft u in het verleden uw materiaal bij Historing laten digitaliseren naar DVD? Dan kunt u tegen een zacht prijsje uw DVD's op USB-stick laten zetten in MP4-formaat, het meest geschikte formaat voor alle devices, zoals SmartTV, iPad, tablets, noem maar op. Kijk op de nieuwe pagina 'DVD naar USB' voor alle informatie. Natuurlijk zijn ook andere DVD's van harte welkom.
Smalfilms in het vervolg standaard wetgate gescand
Historing scant alle aangeboden smalfilms met ingang van heden wetgate. De film wordt - alvorens gescand te worden - langs een tweetal rollen geleid, die zijn bewerkt met isopropanol. Deze vorm van alcohol heeft de prettige eigenschap heel vluchtig te zijn en het vult kleine krassen in de film, waardoor deze minder zichtbaar zijn bij het scannen. Deze kleine krassen kennen we ook van oude schilderijen. Het zijn kleine scheurtjes of barstjes die veroorzaakt worden door ouderdom van de smalfilm, uitdroging en krimp van de emulsie. Deze beschadigingen zijn blijvend. Door de wetgate scan methode worden ze echter minder zichtbaar en soms zelfs onzichtbaar en zodoende betekent het toepassen van deze techniek zeker een verbetering van het eindresultaat. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat haartjes en stof worden geweerd.
Tegen meerprijs kunnen de films ook volledig schoongemaakt worden, bevrijd van schimmel en bacteriën. Dit geeft het ultieme resultaat, maar is tevens erg kostbaar, omdat de film dan eerst van de spoel wordt afgewikkeld om een half uur te weken in een bad met speciaal geprepareerde cleaner. Daarna moet de film licht afgenomen worden en drogen, alvorens deze gescand kan worden. Maar voor de echte liefhebber en professionele eindgebruiker is dit natuurlijk het ultieme bereikbare resultaat. Voor deze werkwijze hanteren wij een man-uurtarief van € 50, omdat nooit van tevoren in te schatten is hoeveel tijd het kost om een film schoon te krijgen. Dit is sterk afhankelijk van de mate van vervuiling.

Historing bestaat 15 jaar
24 oktober 2005 schreef ik Historing in bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien is de voorraadkast met werk niet meer leeg geweest. Soms korte wachttijden, maar meestal toch wel weken tot maanden. Volgens mijn administratieprogramma heb ik inmiddels voor duizenden mensen films, videobanden of fotomateriaal gedigitaliseerd. Ik ben er reuze trots op!
Helaas lijkt het vieren van dit jubileum min of meer geruisloos te gaan in verband met de Corona-pandemie. En dan blijkt maar weer dat een ding belangrijker is dan al het andere: gezond blijven. Daarom wens ik u dit: blijf gezond!

Uurtje hulp bij begin digitale filmbewerking

Nadat u uw films hebt laten digitaliseren bij Historing kan het zijn dat u deze wilt nabewerken door er bijvoorbeeld uw favoriete muziek aan toe te voegen. Of misschien wilt u bepaalde gedigitaliseerde scenes gaan gebruiken voor een feestje. Weet u niet precies hoe hiermee aan te vangen, dan kan Historing u daarbij op weg helpen. Daarvoor hoeft u de deur niet uit. U gaat aan het werk achter uw eigen PC of laptop. Via 'Teamviewer' kijk ik met u mee. Tegelijkertijd hebben we telefonisch contact zodat ik u instructies kan geven. Komt u er niet uit, dan kan ik u meteen voorthelpen. Tijdens de openingsuren van Historing kan ik u telefonisch nadere uitleg geven over deze optie.
De kosten bedragen per uur 50 euro. De ervaring leert dat ik u in een uurtje al heel behoorlijk voort kan helpen.
Nieuwe nostalgische voorstelling blikt 50 jaar terug
Stappen in 1971 is een nieuw programma, waarin teruggeblikt wordt naar de dag van vandaag 50 jaar geleden. Naast 'Stappen in het verleden', 'Muziek Nostalgiek' en 'De Platenkoffer' is dit de vierde voorstelling, waaruit gekozen kan worden. Het programma begint met een prachtig jaaroverzicht van het Polygoonjournaal om het publiek terug te plaatsen naar het jaar 1971. Wat gebeurde er toen ook alweer. Vervolgens wordt aan de hand van een aantal krantenknipsels (en soms ook bewegende beelden) de dag van vandaag 50 jaar terug belicht, waarbij zeker ook lokaal nieuws van toen aan de orde zal komen. Daarna volgt er een mix van muziek, TV- en radiofragmenten, herkenningstunes, nieuws en sport uit 1971. Het programma beweegt mee met de tijd. In 2022 zal er terug worden geblikt naar 1972.
Klik hier voor meer informatie.
Gedigitaliseerde bestanden nu ook leverbaar via 'We transfer'

Naast de reeds bestaande dragers als DVD, BluRay, CD, USB-stick, SD-kaart of externe harde schijf kunnen de voor u gedigitaliseerde film-, video- en audiobestanden vanaf nu ook digitaal verstuurd worden. Historing gebruikt daarvoor 'We Transfer'. Dit is een Nederlandse down- en uploaddienst, waarmee grote bestanden via het internet veilig naar u gezonden kunnen worden. U ontvangt een email met een link, waarna u een maand lang de tijd heeft uw video- of audiobestanden naar uw eigen PC of laptop te downloaden.
Nieuwjaarsreceptie opgeluisterd door Muziek Nostalgiek
Vrijdagmiddag 19 januari luisterde ik de nieuwjaarsreceptie van Nationale Vereniging De Zonnebloem Afdeling Dalfsen op met Muziek Nostalgiek. Met dank aan Dalfsennet voor het artikel.
Klik hier voor de link naar het bericht op de website van Dalfsen Net.
10 jaar Historing! Dat hebben we gevierd!
Er was volop media-aandacht, bijvoorbeeld van RTV Oost!
Klik hier voor het hele artikel op de website.
Ook was er een prachtig artikel in de Stentor!
Publicatie de Stentor

Al eerder tijdens de demodagen in Dedemsvaart was er media-aandacht…
Klik hier voor het artikel op www.dedemsvaartinbeeld.nl