digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Van DVD naar USB
Historing digitaliseert al sinds 2005 alle soorten film- en videomateriaal en in het verleden werd dit veelal op DVD gezet. De techniek staat echter niet stil en inmiddels wordt dit materiaal bijna altijd op USB-stick gezet, mede in verband met de komst van de SmartTV. Heeft u in het verleden uw materiaal bij Historing laten digitaliseren naar DVD? Dan kunt u tegen een zacht prijsje uw DVD's op USB-stick laten zetten in MP4-formaat, het meest geschikte formaat voor alle devices, zoals SmartTV, iPad, tablets, noem maar op. Kijk op de nieuwe pagina 'DVD naar USB' voor alle informatie. Natuurlijk zijn ook andere DVD's van harte welkom.
Smalfilms in het vervolg standaard wetgate gescand
Historing scant alle aangeboden smalfilms met ingang van heden wetgate. De film wordt - alvorens gescand te worden - langs een tweetal rollen geleid, die zijn bewerkt met isopropanol. Deze vorm van alcohol heeft de prettige eigenschap heel vluchtig te zijn en het vult kleine krassen in de film, waardoor deze minder zichtbaar zijn bij het scannen. Deze kleine krassen kennen we ook van oude schilderijen. Het zijn kleine scheurtjes of barstjes die veroorzaakt worden door ouderdom van de smalfilm, uitdroging en krimp van de emulsie. Deze beschadigingen zijn blijvend. Door de wetgate scan methode worden ze echter minder zichtbaar en soms zelfs onzichtbaar en zodoende betekent het toepassen van deze techniek zeker een verbetering van het eindresultaat. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat haartjes en stof worden geweerd.
Tegen meerprijs kunnen de films ook volledig schoongemaakt worden, bevrijd van schimmel en bacteriën. Dit geeft het ultieme resultaat, maar is tevens erg kostbaar, omdat de film dan eerst van de spoel wordt afgewikkeld om een half uur te weken in een bad met speciaal geprepareerde cleaner. Daarna moet de film licht afgenomen worden en drogen, alvorens deze gescand kan worden. Maar voor de echte liefhebber en professionele eindgebruiker is dit natuurlijk het ultieme bereikbare resultaat. Voor deze werkwijze hanteren wij een man-uurtarief van € 50, omdat nooit van tevoren in te schatten is hoeveel tijd het kost om een film schoon te krijgen. Dit is sterk afhankelijk van de mate van vervuiling.

Historing bestaat 15 jaar
24 oktober 2005 schreef ik Historing in bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien is de voorraadkast met werk niet meer leeg geweest. Soms korte wachttijden, maar meestal toch wel weken tot maanden. Volgens mijn administratieprogramma heb ik inmiddels voor duizenden mensen films, videobanden of fotomateriaal gedigitaliseerd. Ik ben er reuze trots op!
Helaas lijkt het vieren van dit jubileum min of meer geruisloos te gaan in verband met de Corona-pandemie. En dan blijkt maar weer dat een ding belangrijker is dan al het andere: gezond blijven. Daarom wens ik u dit: blijf gezond!

Gedigitaliseerde bestanden nu ook leverbaar via 'We transfer'

Naast de reeds bestaande dragers als DVD, BluRay, CD, USB-stick, SD-kaart of externe harde schijf kunnen de voor u gedigitaliseerde film-, video- en audiobestanden vanaf nu ook digitaal verstuurd worden. Historing gebruikt daarvoor 'We Transfer'. Dit is een Nederlandse down- en uploaddienst, waarmee grote bestanden via het internet veilig naar u gezonden kunnen worden. U ontvangt een email met een link, waarna u een maand lang de tijd heeft uw video- of audiobestanden naar uw eigen PC of laptop te downloaden.
10 jaar Historing! Dat hebben we gevierd!
Er was volop media-aandacht. Klik hier voor een korte reportage van RTV Oost!
Ook was er een prachtig artikel in de Stentor!
Publicatie de Stentor

Al eerder tijdens de demodagen in Dedemsvaart was er media-aandacht…
Klik hier voor het artikel op www.dedemsvaartinbeeld.nl