digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Historing komt naar u toe! 10% korting tijdens najaarsactie!
Het loont deze maand om even uw zolder of kasten na te pluizen naar uw oude film-, video- of fotomateriaal. Voor het digitaliseren ervan geldt tot en met zaterdag 21 oktober 10% korting op alles wat u aanlevert. Aanleveren kan natuurlijk altijd op werkdagen op afspraak bij Historing in Zwolle.
Maar Historing trekt deze maand ook de wijde regio in:
- Zaterdag 7 oktober kunt u voor meer informatie en aanleveringen terecht bij de Open Dag van JBC Epe Tanque, Leemhofweg 27 in Epe van 10 tot 17 uur.
- Vrijdag 13 oktober kunt u voor meer informatie en uw aanleveringen terecht op de informatiedag in de PM Foyer van Dorpshuis De Heerd, Griftstraat 8 in Heerde. (Zie onderstaande advertentie in Nieuwsblad Schaapskooi op pagina 20)
Scherm­afbeelding 2023-09-29 om 09.52.29
- Zaterdag 21 oktober is er vervolgens ook nog een informatiedag in Dedemsvaart, locatie Lokaal 12 in de Read Shop aldaar, Julianastraat 12. Van 10 tot 15 uur kunt u daar terecht en ook daar kan dan natuurlijk materiaal aangeleverd worden.
Historing stopt met nostalgische voorstellingen
Na ampel beraad heb ik besloten na 17 jaar te stoppen met alle nostalgische voorstellingen. Na de nostalgische discoshows is het na 28 november 2023 (de laatste openstaande boeking in Rolde) ook gebeurd met de andere nostalgische voorstellingen. De reeds geboekte voorstellingen in 2023 gaan allemaal gewoon door, maar nieuwe boekingen worden niet meer aangenomen.
Van DVD naar USB
Historing digitaliseert al sinds 2005 alle soorten film- en videomateriaal en in het verleden werd dit veelal op DVD gezet. De techniek staat echter niet stil en inmiddels wordt dit materiaal bijna altijd op USB-stick gezet, mede in verband met de komst van de SmartTV. Heeft u in het verleden uw materiaal bij Historing laten digitaliseren naar DVD? Dan kunt u tegen een zacht prijsje uw DVD's op USB-stick laten zetten in MP4-formaat, het meest geschikte formaat voor alle devices, zoals SmartTV, iPad, tablets, noem maar op. Kijk op de nieuwe pagina 'DVD naar USB' voor alle informatie. Natuurlijk zijn ook andere DVD's van harte welkom.
Smalfilms in het vervolg standaard wetgate gescand
Historing scant alle aangeboden smalfilms met ingang van heden wetgate. De film wordt - alvorens gescand te worden - langs een tweetal rollen geleid, die zijn bewerkt met isopropanol. Deze vorm van alcohol heeft de prettige eigenschap heel vluchtig te zijn en het vult kleine krassen in de film, waardoor deze minder zichtbaar zijn bij het scannen. Deze kleine krassen kennen we ook van oude schilderijen. Het zijn kleine scheurtjes of barstjes die veroorzaakt worden door ouderdom van de smalfilm, uitdroging en krimp van de emulsie. Deze beschadigingen zijn blijvend. Door de wetgate scan methode worden ze echter minder zichtbaar en soms zelfs onzichtbaar en zodoende betekent het toepassen van deze techniek zeker een verbetering van het eindresultaat. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat haartjes en stof worden geweerd.
Tegen meerprijs kunnen de films ook volledig schoongemaakt worden, bevrijd van schimmel en bacteriën. Dit geeft het ultieme resultaat, maar is tevens erg kostbaar, omdat de film dan eerst van de spoel wordt afgewikkeld om een half uur te weken in een bad met speciaal geprepareerde cleaner. Daarna moet de film licht afgenomen worden en drogen, alvorens deze gescand kan worden. Maar voor de echte liefhebber en professionele eindgebruiker is dit natuurlijk het ultieme bereikbare resultaat. Voor deze werkwijze hanteren wij een man-uurtarief van € 50, omdat nooit van tevoren in te schatten is hoeveel tijd het kost om een film schoon te krijgen. Dit is sterk afhankelijk van de mate van vervuiling.

Historing bestaat 15 jaar
24 oktober 2005 schreef ik Historing in bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien is de voorraadkast met werk niet meer leeg geweest. Soms korte wachttijden, maar meestal toch wel weken tot maanden. Volgens mijn administratieprogramma heb ik inmiddels voor duizenden mensen films, videobanden of fotomateriaal gedigitaliseerd. Ik ben er reuze trots op!
Helaas lijkt het vieren van dit jubileum min of meer geruisloos te gaan in verband met de Corona-pandemie. En dan blijkt maar weer dat een ding belangrijker is dan al het andere: gezond blijven. Daarom wens ik u dit: blijf gezond!

Uurtje hulp bij begin digitale filmbewerking

Nadat u uw films hebt laten digitaliseren bij Historing kan het zijn dat u deze wilt nabewerken door er bijvoorbeeld uw favoriete muziek aan toe te voegen. Of misschien wilt u bepaalde gedigitaliseerde scenes gaan gebruiken voor een feestje. Weet u niet precies hoe hiermee aan te vangen, dan kan Historing u daarbij op weg helpen. Daarvoor hoeft u de deur niet uit. U gaat aan het werk achter uw eigen PC of laptop. Via 'Teamviewer' kijk ik met u mee. Tegelijkertijd hebben we telefonisch contact zodat ik u instructies kan geven. Komt u er niet uit, dan kan ik u meteen voorthelpen. Tijdens de openingsuren van Historing kan ik u telefonisch nadere uitleg geven over deze optie.
De kosten bedragen per uur 50 euro. De ervaring leert dat ik u in een uurtje al heel behoorlijk voort kan helpen.

Gedigitaliseerde bestanden nu ook leverbaar via 'We transfer'

Naast de reeds bestaande dragers als DVD, BluRay, CD, USB-stick, SD-kaart of externe harde schijf kunnen de voor u gedigitaliseerde film-, video- en audiobestanden vanaf nu ook digitaal verstuurd worden. Historing gebruikt daarvoor 'We Transfer'. Dit is een Nederlandse down- en uploaddienst, waarmee grote bestanden via het internet veilig naar u gezonden kunnen worden. U ontvangt een email met een link, waarna u een maand lang de tijd heeft uw video- of audiobestanden naar uw eigen PC of laptop te downloaden.
Nieuwjaarsreceptie opgeluisterd door Muziek Nostalgiek
Vrijdagmiddag 19 januari luisterde ik de nieuwjaarsreceptie van Nationale Vereniging De Zonnebloem Afdeling Dalfsen op met Muziek Nostalgiek. Met dank aan Dalfsennet voor het artikel.
Klik hier voor de link naar het bericht op de website van Dalfsen Net.
10 jaar Historing! Dat hebben we gevierd!
Er was volop media-aandacht, bijvoorbeeld van RTV Oost!
Klik hier voor het hele artikel op de website.
Ook was er een prachtig artikel in de Stentor!
Publicatie de Stentor

Al eerder tijdens de demodagen in Dedemsvaart was er media-aandacht…
Klik hier voor het artikel op www.dedemsvaartinbeeld.nl