digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Fotomateriaal
Dia’s, negatieven en losse foto’s scannen wij voor u met de meest actuele en professionele apparatuur, waarna we ze voor u blijvend vastleggen op USB-stick of SD-kaartje of digitaal naar u toe kunnen sturen via 'We Transfer'. U ontvangt de ruwe onbewerkte scans in TIFF-formaat (zodat u ze zelf kunt bewerken) en de bewerkte scans in JPEG-formaat. Zodat u ze op uw gemak kunt bekijken op TV of PC en af kunt drukken wanneer u maar wilt.

Dia's en kleinbeeld negatieven
Nikon Coolscan
...worden gescand met de Nikon Coolscan 5000 ED. Standaard worden de afbeeldingen gescand op 24-bit kleurdiepte en een resolutie tot 1200 dpi. Verder zorgt de scanner
  • voor automatisch helderheid en kleurverzadiging,
  • voor het volautomatisch retoucheren van stof en krassen zonder beeldinformatie aan te tasten,
  • voor het analyseren van verbleekte kleuren en opbouw van het beeld in natuurgetrouwe en oorspronkelijke kleuren,
  • voor vermindering van het effect van de korrel van de film, waardoor schone beelden zonder kleurstofclusters of korrel ontstaan,
  • voor belichtingscorrecties om details naar voren te halen die anders in de donkere of lichte partijen van het beeld zouden wegvallen.
Het scannen van dia's gebeurt volautomatisch per 25 stuks, het scannen van negatieven gaat per vel en dat neemt qua bewerkelijkheid meer tijd in beslag. Derhalve is het scannen van negatieven duurder dan het scannen van dia's.

Als u de rekjes, dozen of insteekhoezen duidelijk voorziet van een naam, titel of nummer (bijvoorbeeld 'vakantie Oostenrijk 1976') dan houden wij deze volgorde aan. Deze bestandsnamen vindt u dan ook terug op uw USB-stick, SD-kaartje of in de toegezonden bestanden via 'We Transfer'.

Foto's en middenformaat negatieven
Canoscan 9000F Mark II
worden gescand met de CanoScan 9000F MarkII. Ook deze scanner herstelt automatisch gekraste, beschadigde of vervaagde foto's, wat u uren handmatig retoucheren bespaart. Het reduceert ook korrelvorming. De negatieven worden, net als de dia's en negatieven bij de Coolscan, gescand op 24-bit kleurdiepte en een resolutie tot 1200 dpi.
Foto's vanaf 10x15 cm scannen we doorgaans op 300 dpi, kleinere foto's op 600 dpi. Daarmee zijn uitstekende afdrukken te maken tot respectievelijk net iets kleiner dan A4 en A3 formaat, nog groter dus dan het origineel. Wilt u uw foto's zonder enig kwaliteitsverlies vergoot laten afdrukken zult u op 600dpi moeten laten inscannen. Wilt u ze 4x vergroten, dan zult u ze op 1200 dpi moeten laten scannen.

De kosten
Het scannen van dia's in standaardresolutie (1200 dpi) en losse foto's in standaardresolutie (300 of 600 dpi) kost € 0,40 per afbeelding. Bij aanleveringen van meer dan 250 stuks bedraagt de prijs € 0,35 per afbeelding. Bij aanlevering van meer dan 1000 stuks bedraagt de prijs € 0,30 per afbeelding. Het scannen van negatieven (1200 dpi) kost € 0,50 per afbeelding. Bij aanlevering van meer dan 250 stuks bedraagt de prijs € 0,45 per afbeelding. Bij aanlevering van meer dan 1000 stuks bedraagt de prijs € 0,40 per afbeelding. Voor hogere resoluties betaalt u de verhoging in verhouding, dus voor losse foto's op 1200 dpi betaalt u het dubbele.
Een USB-stick of SD-kaart kost rond € 10 (16 GB) Kosten verzending via 'We Transfer' € 0,50 per GB. Eventuele verzendkosten bedragen 10 euro en worden separaat in rekening gebracht. Verzenden geschiedt uitsluitend aangetekend via Post NL. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.