digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Nostalgische voorstellingen
MPj04387310000[1]
Let op! De nostalgische voorstellingen gaan stoppen. Nieuwe boekingen worden niet meer aangenomen. De reeds gedane boekingen in 2023 gaan wel gewoon door.

Sinds 2006 geeft Historing in zorginstellingen en bij wijk- en andere verenigingen door heel Nederland nostalgische voorstellingen De aanwezigen worden gemiddeld anderhalf uur lang getrakteerd op beelden en geluiden uit de jaren 20 tot en met de jaren 80. Muziek van toen, oude fragmenten uit radio- en televisieprogramma's, nieuwsflitsen van NOS en Polygoon en oud lokaal beeldmateriaal vormen de basis voor deze programma's. Inmiddels zijn er een viertal verschillende voorstellingen:
  • Stappen In Het Verleden - Een mix van alle voornoemde ingrediënten. Een interactieve voorstelling, waarin actief herinneringen worden opgehaald. Over de Elfstedentocht van 1963 en de jaren 80, de Huishoudbeurs in de jaren 50, over de hete zomers in het midden van de jaren 70 tot zelfs de spelletjes die vroeger werden gespeeld op het schoolplein. Altijd afgestemd op de tijd van het jaar. Zomerse beelden in de zomer, meer winterse in de wintermaanden. Ook themaprogramma's zijn mogelijk: Kerst, Koningsdag, de bevrijding of het Sinterklaasfeest zijn al eens te meer de revue gepasseerd.
  • Muziek Nostalgiek - Een muzikale voorstellingen, specifiek bestemd voor de niet meer zo actieve ouderen, waarbij uw presentator tracht aan de hand van muziekclips uit vooral de jaren 60 en 70 herinneringen op te halen bij het aanwezige publiek. De clips komen uit programma's als TopPop, Op Losse Groeven, Op Volle Toeren of het Eurovisie Songfestival. Ook zitten er originele videoclips en opnames van legendarische live-optredens tussen. Een feest van herkenning, waarbij ook themaprogramma's mogelijk zijn: een Nederlandstalige voorstelling, een Duitse schlagerparade, Evergreens of Franse chansons. U vraagt en wij draaien.
  • De Platenkoffer - Lijkt op het bovengenoemde 'Muziek Nostalgiek', maar is volledig interactief. Volledig aan de hand van het publiek wordt dit programma gemaakt. Geschikt dus voor de actieve ouderen. Met vragen als 'wat was uw eerst gekochte singletje', 'wat was uw lievelingsartiest', 'aan welk liedje bewaart u bijzondere herinneringen' krijgt het programma steevast telkens weer een andere vorm.
  • Stappen in 1972 - Een nieuw programma, waarin teruggeblikt wordt naar de dag van vandaag 50 jaar geleden. Het programma begint met een prachtig jaaroverzicht van het Polygoonjournaal om het publiek terug te plaatsen naar het jaar 1972. Wat gebeurde er toen ook alweer. Vervolgens wordt aan de hand van een aantal krantenknipsels (en soms ook bewegende beelden) de dag van vandaag 50 jaar terug belicht, waarbij zeker ook lokaal nieuws van toen aan de orde zal komen. Daarna volgt er een mix van muziek, TV- en radiofragmenten, herkenningstunes, nieuws en sport uit 1972. Het programma beweegt mee met de tijd. In 2023 zal er terug worden geblikt naar 1973.

Zelfredzaam
U hoeft niets voor te bereiden voor dit programma. Alle benodigdheden worden door mijzelf meegebracht: een audiomeubel, videomixer, MacBook, draadloze microfoon, videoscherm, beamer en speakers worden opgesteld. Wel vraag ik vooraf of er eventueel een videoscherm op de locatie aanwezig is, want dat scheelt mij natuurlijk ballast. Indien mogelijk plug ik in op reeds aanwezige apparatuur. De mogelijkheden daartoe worden ter plaatse bekeken.

De kosten
Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Voor slechts € 150,00 verzorgt Historing een ruim anderhalf uur durende zeer interactieve show, gebaseerd op het seizoen of op een thema.
Voor reiskosten rekent Historing 30 cent per kilometer vanaf Zwolle.
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

TIP VOOR ACTIVITEITENBEGELEIDERS IN ZORGINSTELLINGEN MET MEERDERE LOCATIES: Op één dag kunnen meerdere voorstellingen worden gegeven in diverse locaties. Dit werkt vanzelfsprekend kostenbesparend als het gaat om reiskosten.