digitaliseert smalfilms, videobanden, dia's en meer

Van 2021 naar 2022

Het jaar 2021 zit er bijna op. Ik hoef u niet te vertellen dat het - net als 2020 - opnieuw een bizar jaar was en u weet allemaal dat de Covid-pandemie oorzaak nummer 1 is. Voor Historing was 2021 echter opnieuw een bijzonder goed jaar. In het begin van het jaar heb ik alle 'productielijnen' onder de loep genomen en daar waar kon veranderingen aangebracht in de manier van werken. Dat heeft de doorgangssnelheid behoorlijk verhoogd. Waar ik tot en met vorig jaar regelmatig wachttijden van 3 maanden moest verkondigen, bleef het dit jaar in het algemeen tot 1 of anderhalve maand op een paar uitschieters na. In augustus slaagde ik er zelfs in de kast even leeg te krijgen, maar dat was slechts van hele korte duur. De omzet is dit jaar flink gestegen, maar met de kanttekening dat ik in 2020 naast Historing nog bij IJsselheem en Finovion heb gewerkt. Echter, de optredens in de zorg bleven beperkt tot een drietal en discoshows zijn er zelfs helemaal niet geweest in het afgelopen jaar. Daarmee is de omzetstijging toch best heel goed te noemen.

Zaterdag 25 september kon ik voor het eerst in coronatijd weer een demodag organiseren. Brasserie Tante Pos in Ommen was die dag even het centrum van Historing. Een bijzonder succesvolle dag en tot op de dag van vandaag druppelen daar nog steeds aanleveringen van binnen. De reclamecampagne was gericht op het gebied ten oosten van Zwolle, van Dalfsen tot aan Coevorden. Een paar advertenties was genoeg om meer dan voldoende werk binnen te krijgen. Dit alles maakt me trots op Historing en op mijn werk en dat geeft een goed gevoel. Ook de vele complimenten van klanten is natuurlijk debet aan dit goede gevoel.

2022 zal hopelijk opnieuw een uitstekend jaar worden. De voortekenen zijn gunstig, maar op sommige zaken is moeilijk invloed uit te oefenen: gezondheid, de economische staat van ons land en natuurlijk de pandemie. Ik ga mijn aandacht het komende jaar uitbreiden richting het zuiden van Zwolle, grofweg van Hattem tot Epe met hopelijk (afhankelijk van corona) demodagen in die omgeving. Verder wil ik vooral op dezelfde voet verder gaan. Ik heb nog steeds onnoemelijk veel plezier in mijn werk.

Ik wens iedereen prettige Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gelukkig en bovenal gezond 2022 toe. Heb plezier en geniet van het leven. Corona belemmert ons zeker in onze bewegingsvrijheid, maar zoals met alles geeft deze 'handicap' ook kansen. Probeer die te zien, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn.

Komkommertijd

In 16 jaar Historing is het me nog nooit gelukt de voorraad aanleveringen volledig weg te werken. Tot nu! Zowaar slaat de komkommertijd een keer toe bij Historing. Meestentijds moet ik wachttijden verkopen, soms zelfs tot 2 of 3 maanden. Maar nu is het even langs brengen en (afhankelijk van de hoeveelheid) al zeer snel klaar. Soms binnen een dag. Dus wilt u profiteren van de korte wachttijd en uw films, video’s, dia’s of wat dan ook snel gedigitaliseerd terug? Lever dan nu aan! Bel tussen 10 en 18 uur naar 038 – 85 09 555 of mail naar info@historing.nl voor een afspraak.

Laat uw oude films niet verloren gaan

Onder het motto ‘Laat uw oude films niet verloren gaan’ verzorgt Historing Zwolle zaterdag 25 september tussen 11.00 uur en 15.00 uur in de voormalige sorteerruimte boven Brasserie Tante Pos (Markt 17 in Ommen) voor de derde keer in successie doorlopend demonstraties, waarbij u met eigen ogen kunt aanschouwen hoe uw smalfilms beeld voor beeld gescand en digitaal gemaakt worden. U kunt daarvoor uw eigen oude smalfilms (super 8 of normaal 8) meebrengen. Een schitterende en fascinerende techniek met fantastische resultaten! Zo zag u uw smalfilms nog nooit!
Ook bestaat de mogelijkheid te kijken of uw oude videobanden kwalitatief nog goed genoeg zijn om afgespeeld en gedigitaliseerd te worden. Daartoe staan er een vijftal videorecorders opgesteld van de types VHS, Betamax, V-2000, Video8 en (mini)DV.
Ook over het digitaliseren van dia’s, negatieven, foto’s, vinyl, cassettebandjes en bandrecordertapes kunt u deze dag uitgebreid informatie krijgen.
Als u uw materiaal deze dag aanlevert, ontvangt u bij aflevering 10% korting.

Kippenvel

13 februari 2020 verzorgde ik het laatste optreden in een zorginstelling in Wolvega. Spoedig daarna gingen ze allemaal hermetisch dicht in verband met corona. Een onheilspellende tijd met helaas juist in dit soort instellingen het gros van alle dodelijke slachtoffers. Maandag 12 juli 2021 was daarom in meerdere opzichten voor mij een bijzonder heuglijke dag. Het eerste optreden sinds bijna anderhalf jaar was een feit. Zorg- en expertisecentrum Hendrik Kok in Rolde nodigde mij bij monde van Rosa Alting uit om weer eens te komen optreden. In augustus 2019 was ik er voor het laatst.
De expertise in dit huis zit 'm in de begeleiding van ouderen met een visuele beperking. En juist dat maakt het optreden daar telkens zo bijzonder. Mijn voorstellingen zijn een mix van beeld en geluid en dat tweede is natuurlijk geen enkel probleem in dit geval. Invulling geven aan de beelden is een ander verhaal. Tussendoor vertellen wat er op het scherm gebeurt en dat natuurlijk met de nodige kwinkslagen om het leuk te houden. Zoals bij 'de clown' van Ben Cramer. 'Ben heeft een grote mond, net als Mick Jagger en ook ik heb weleens een grote mond'. We blikten terug naar maandag 12 juli 1971 en in het Nieuwsblad van het Noorden was te lezen dat het verkeer in dat weekend 14 dodelijke slachtoffers had geeist en omdat het juist dat weekend was gaan zomeren verdronken er ook nog eens 12 bij het zwemmen in de zee en in meren door het hele land. Getallen waar we nu enorm van zouden schrikken, maar toen was dat echt normaal. Het waren berichten in de kantlijn, zeg maar. Een gezin uit Rolde werd opgeschrikt door een ontploffende fles frisdrank in de kelder, B3. Een enorme ravage werd hun deel, want de fles gedroeg zich als een kleine handgranaat. Deze en nog vele andere berichten mixte ik met de muziek uit de Top 40 en Tipparade van toen en met fragmenten uit televisieseries als 'Coronation Street' en 'Peyton Place'. Wie kent ze nog. Het werd een feest van herkenning en na afloop werd een mooi applaus mijn deel.
Maar de mooiste momenten tijdens dit optreden waren voor mij toch de vertederende manier waarop de mensen meezongen of -neurieden met 'I am I said' van Neil Diamond en 'Che Sara' van Adriano Celentano. Jawel, het ten gehore brengen van oubollige liedjes in de zorg is echt niet meer van deze tijd. De oudjes waarderen kwaliteit en dit waren gisteren echt de krenten uit de pap. Kippenvel. Want natuurlijk vergeet ik ook op dat moment niet wat deze mensen het afgelopen anderhalfjaar hebben moeten doormaken. Duimen dat dit nooit meer gaat gebeuren…