brengt uw verleden tot leven

De platenkoffer
Al meer dan 12 jaar verzorgt Historing in zorginstellingen muzikale voorstellingen onder de naam 'muziek nostalgiek'. Voor de energieke senioren, die nog niet in een zorginstelling verblijven is er nu ook een speciaal programma met de titel 'de platenkoffer'.

Platenkoffer
Net even anders!
Dit programma is volledig interactief en handelt naar wat de aanwezigen ooit (of misschien nog steeds) in hun platenkoffer hadden zitten. 'Wat was het eerste singeltje dat u kocht?' 'Wat was en blijft uw lievelingsplaat?' 'Wat is uw guilty pleasure?' 'Aan welke plaat hebt u bijzondere herinneringen?' Deze en meer vragen passeren tijdens deze voorstelling de revue. Zo nemen we een ieder mee in de prachtigste herinneringen, regelmatig ook met de nodige emoties. Daarbij versterken de vertoonde videoclips natuurlijk nog het beeld van het verleden.

Hoe werkt het?
Professionele geluidsapparatuur met een mixer, speakers, een draadloze microfoon, een Macbook Pro, een beamer, een DJ booth en een videoscherm vormen als het ware één grote ouderwetse jukebox. Nadat dit allemaal opgesteld is, kan het feest beginnen. Bij binnenkomst worden de mensen al onthaald met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Als iedereen gesetteld is stelt de presentator zich voor en vertelt in grote lijnen wat er gaat gebeuren. Daarna kan het feest echt beginnen.
Standaard staan ruim 20.000 muziektitels direct ter beschikking. In beeld komen daar nog eens een paar duizend bij. The Beatles, Rolling Stones, the Sweet, Mud, maar ook Corry en de Rekels, Peter Maffay, de Zangeres Zonder Naam, ABBA, Meat Loaf, Ike & Tina Turner. Werkelijk teveel en te breed om op te noemen. En de deejay praat alles vrolijk aan elkaar en vertelt ook interessante wetenswaardigheden over de muziek of over de tijd waaruit die muziek komt.

Geschikt voor iedereen
Het programma is geschikt voor liefhebbers van muziek in de breedste zin des woords. Of de aanwezigen nu houden van smartlappen of juist van soul, van Franse chansons of van Duitse schlagers, van rock of ballads, het maakt niet uit. Iedereen komt aan z'n trekken. Alsof de Arbeidsvitaminen van vroeger in beeld aan je voorbij trekken. Veel seniorenclubs en bijvoorbeeld ook afdelingen van de Zonnebloem maakten al menigmaal kennis met dit prachtige programma!

Uw presentator
...heeft ruime ervaring (al 12 jaar) op de bühne. Of het nou gaat om optredens in zorginstellingen (hij presenteert ook 'stappen in het verleden' en 'Muziek Nostalgiek', zie elders op deze website) of het draaien van een discoshow voor 500 man. Bovendien heeft hij een brede kennis van muziek. Hij kent de fijne kneepjes van het vak als het gaat om het draaien voor een live publiek. Als geen ander weet hij op het juiste moment de juiste snaar te raken en de stemming op de goede manier er in te brengen.

De kosten
De prijs zal u als muziek in de oren klinken. Het anderhalf uur durende programma kost € 130,00 inclusief 6% BTW. Naast het factuurbedrag betaalt u 30 cent per kilometer aan reiskosten.
Per 1 juli 2018 ben ik beperkt in de tijd dat ik optredens kan verzorgen. Per die datum kan dit nog op alle avonden van de werkweek en op dinsdag en donderdag ook overdag. In de weekends en op feestdagen verzorg ik geen optredens.