brengt uw verleden tot leven

Fotomateriaal naar CD, DVD, HD, USB of SD
Dia’s, negatieven en foto’s scannen wij voor u met de meest actuele en professionele apparatuur, waarna we ze voor u blijvend vastleggen op CD, DVD, USB-stick, SD-kaartje, harddisk of digitaal naar u toe kunnen sturen via 'We Transfer' in het bestandsformaat van uw keuze. Zodat u ze op uw gemak kunt bekijken op TV of PC en af kunt drukken wanneer u maar wilt.

Dia's en kleinbeeld negatieven
Nikon Coolscan
...worden gescand met de Nikon Coolscan 5000 ED. Standaard worden de afbeeldingen gescand op 24-bit kleurdiepte en een resolutie tot 1200 dpi. Verder past de Scan Image Enhancer automatisch helderheid en kleurverzadiging aan, voor beelden met een optimale gradatie. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt het geavanceerde Digital ICE 4 Advanced voor de toepassing van vier beeldcorrectietechnieken:
  • Digital ICE gebruikt LED-verlichtingstechniek om stof en krassen op te sporen en volautomatisch weg te retoucheren, zonder beeldinformatie aan te tasten.
  • Digital ROC analyseert verbleekte kleuren en bouwt het beeld opnieuw op in natuurgetrouwe, oorspronkelijke kleuren.
  • Digital GEM vermindert het effect van de korrel van de film, waardoor schone beelden zonder kleurstofclusters of korrel ontstaan.
  • Digital DEE past belichtingscorrecties toe om details naar voren te halen die anders in de donkere of lichte partijen van het beeld zouden wegvallen.
Het scannen van één dia neemt 3 minuten in beslag, maar gebeurt wel volautomatisch per 25 stuks. Dat is de reden waarom Historing het scannen van dia's aan kan bieden voor een zeer redelijke prijs. Het scannen van negatieven gaat per vel en dat neemt qua bewerkelijkheid meer tijd in beslag. Derhalve is dit duurder.

Als u de rekjes, dozen of insteekhoezen duidelijk voorziet van een naam, titel of nummer (bijvoorbeeld 'vakantie Oostenrijk 1976') dan houden wij deze volgorde aan. U vindt ze dan ook op die wijze terug in het menu van de DVD.

Foto's en middenformaat negatieven
Canoscan 9000F Mark II
worden gescand met de CanoScan 9000F MarkII. Met een resolutie van 1200 dpi produceert deze scanner prachtige, haarscherpe afbeeldingen die geschikt zijn voor vergroting en printen met hoge resolutie. De 24-bits kleurdiepte garandeert dat uw scans de kleuren bijzonder nauwkeurig worden weergeven.
De FARE Level 3 infrarood technologie herstelt automatisch gekraste, beschadigde of vervaagde foto's, wat u uren handmatig retoucheren bespaart. Het reduceert bovendien korrelvorming.

Het eindresultaat
...krijgt u op een DVD in het bestandsformaat van uw keuze. Standaard wordt het ongecomprimeerde TIFF-formaat gekozen, maar het staat u natuurlijk vrij om een ander bestandsformaat te kiezen. Vanaf de DVD kunt u heel eenvoudig de door uzelf gekozen beelden zelf afdrukken of af laten drukken bij een fotograaf. Ook kunt u deze bestanden op een computer met de juiste software bewerken. Op verzoek kan kosteloos ook een DVD geleverd worden in presentatievorm met rechtenvrije achtergrondmuziek, die afspeelbaar is in iedere DVD-speler.

De kosten
Het scannen van dia's kost € 0,40 per afbeelding. Bij aanleveringen van meer dan 250 stuks bedraagt de prijs € 0,35 per afbeelding. Bij aanlevering van meer dan 1000 stuks bedraagt de prijs € 0,30 per afbeelding. Het scannen van foto’s en negatieven kost € 0,50 per afbeelding. Bij aanlevering van meer dan 250 stuks bedraagt de prijs € 0,45 per afbeelding. Bij aanlevering van meer dan 1000 stuks bedraagt de prijs € 0,40 per afbeelding. Een DVD inclusief eenvoudig cover en geprint label kost € 10,00. Extra kopieën van DVD's kosten € 10,00 per stuk extra. Het digitaal verzenden via 'We Transfer' kost 50 cent per GB. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Eventuele verzendkosten bedragen 10 euro en worden separaat in rekening gebracht. Verzenden geschiedt uitsluitend aangetekend via Post NL.