brengt uw verleden tot leven

Smalfilms in het vervolg standaard wetgate gescand
Historing scant alle aangeboden smalfilms met ingang van heden wetgate. De film wordt - alvorens gescand te worden - langs een tweetal rollen geleid, die zijn bewerkt met isopropanol. Deze vorm van alcohol heeft de prettige eigenschap heel vluchtig te zijn en het vult kleine krassen in de film, waardoor deze minder zichtbaar zijn bij het scannen. Deze kleine krassen kennen we ook van oude schilderijen. Het zijn kleine scheurtjes of barstjes die veroorzaakt worden door ouderdom van de smalfilm, uitdroging en krimp van de emulsie. Deze beschadigingen zijn blijvend. Door de wetgate scan methode worden ze echter minder zichtbaar en soms zelfs onzichtbaar en zodoende betekent het toepassen van deze techniek zeker een verbetering van het eindresultaat.
Historing bestaat 15 jaar
24 oktober 2005 schreef ik Historing in bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien is de voorraadkast met werk niet meer leeg geweest. Soms korte wachttijden, maar meestal toch wel weken tot maanden. Volgens mijn administratieprogramma heb ik inmiddels voor duizenden mensen films, videobanden of fotomateriaal gedigitaliseerd. Ik ben er reuze trots op!
Helaas lijkt het vieren van dit jubileum min of meer geruisloos te gaan in verband met de Corona-pandemie. En dan blijkt maar weer dat een ding belangrijker is dan al het andere: gezond blijven. Daarom wens ik u dit: blijf gezond!

Uurtje hulp bij begin digitale filmbewerking

Nadat u uw films hebt laten digitaliseren bij Historing kan het zijn dat u deze wilt nabewerken door er bijvoorbeeld uw favoriete muziek aan toe te voegen. Of misschien wilt u bepaalde gedigitaliseerde scenes gaan gebruiken voor een feestje. Weet u niet precies hoe hiermee aan te vangen, dan kan Historing u daarbij op weg helpen. Daarvoor hoeft u de deur niet uit. U gaat aan het werk achter uw eigen PC of laptop. Via 'Teamviewer' kijk ik met u mee. Tegelijkertijd hebben we telefonisch contact zodat ik u instructies kan geven. Komt u er niet uit, dan kan ik u meteen voorthelpen. Tijdens de openingsuren van Historing kan ik u telefonisch nadere uitleg geven over deze optie.
De kosten bedragen per uur 50 euro. De ervaring leert dat ik u in een uurtje al heel behoorlijk voort kan helpen.
Nieuwe nostalgische voorstelling blikt 50 jaar terug
Stappen in 1970 is een nieuw programma, waarin teruggeblikt wordt naar de dag van vandaag 50 jaar geleden. Naast 'Stappen in het verleden', 'Muziek Nostalgiek' en 'De Platenkoffer' is dit de vierde voorstelling, waaruit gekozen kan worden. Het programma begint met een prachtig jaaroverzicht van het Polygoonjournaal om het publiek terug te plaatsen naar het jaar 1970. Wat gebeurde er toen ook alweer. Vervolgens wordt aan de hand van een aantal krantenknipsels (en soms ook bewegende beelden) de dag van vandaag 50 jaar terug belicht, waarbij zeker ook lokaal nieuws van toen aan de orde zal komen. Daarna volgt er een mix van muziek, TV- en radiofragmenten, herkenningstunes, nieuws en sport uit 1970. Het programma beweegt mee met de tijd. In 2021 zal er terug worden geblikt naar 1971.
Klik hier voor meer informatie.
Gedigitaliseerde bestanden nu ook leverbaar via 'We transfer'

Naast de reeds bestaande dragers als DVD, BluRay, CD, USB-stick, SD-kaart of externe harde schijf kunnen de voor u gedigitaliseerde film-, video- en audiobestanden vanaf nu ook digitaal verstuurd worden. Historing gebruikt daarvoor 'We Transfer'. Dit is een Nederlandse down- en uploaddienst, waarmee grote bestanden via het internet veilig naar u gezonden kunnen worden. U ontvangt een email met een link, waarna u een maand lang de tijd heeft uw video- of audiobestanden naar uw eigen PC of laptop te downloaden.
Nieuwjaarsreceptie opgeluisterd door Muziek Nostalgiek
Vrijdagmiddag 19 januari luisterde ik de nieuwjaarsreceptie van Nationale Vereniging De Zonnebloem Afdeling Dalfsen op met Muziek Nostalgiek. Met dank aan Dalfsennet voor het artikel.
Klik hier voor de link naar het bericht op de website van Dalfsen Net.
10 jaar Historing! Dat hebben we gevierd!
Er was volop media-aandacht, bijvoorbeeld van RTV Oost!
Klik hier voor het hele artikel op de website.
Ook was er een prachtig artikel in de Stentor!
Publicatie de Stentor

Al eerder tijdens de demodagen in Dedemsvaart was er media-aandacht…
Klik hier voor het artikel op www.dedemsvaartinbeeld.nl